Thursday, October 29, 2009

Pandan Cheese Cake

Hari tu kan semasa jalan2 cari resepi saya terjumpa resepi ni di blog Mat Gebu. Teringin nak try sebab resepi ini guna cheese slice, bukan cream cheese.

Inilah rupa pandan cheese cake ku...projek masak2 Ahad lepas.



Yang 2 ketul ni masuk paper cup pastu balut separuh paper cup tu dengan aluminium foil sebab kek ni dibakar secara bain marie.

Sedap tau kek ni. Tak taulah sama tak macam Mat Gebu punya tapi saya punya kek ni texture dia ala2 cheese cake yang dijual di bakery J*sco tu. Sangat lembut. Lain kali boleh buat lagi bila ada tetamu istimewa (atau tetamu yang perasan dia istimewa...hehehee) datang bertandang ke rumah.

AW pun suka. Bagi je kat AW, dia cakap "ashehhhh" then terus duduk sebelum dia makan. Bila dah habis, datang mintak lagi sambil gamit2 tangan dia...nak...nak...bak...bak...

Sedap kan Deena kan...

Heeeee




2 comments:

Asmahani said...

oh no! nampak sedap. masuk list dulu. hehe..

Mrs. Fedex said...

aahahaha.. comel ok AW..
gerammmmmm.. geget juga..
eeeeeeeee..